K.V.K. 27143918 BTW nr. NL0873.27.028.B.01 Lid van: VNRT, RBCZ, ProVoet, N.A.Z.  

Welkom.Massage.Pedicure.Reflexzônetherapie.Cursussen.Nieuws.Alg. Informatie.
Polariteit

Wat is polariteitenmassage ?

Dit is een lichaamsmassage die als doel heeft evenwicht en harmonie te bewerkstelligen. Bij deze vorm van massage maak ik gebruik van de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether om te polariseren. (Dit betekent: vanuit uitersten het midden zoeken.) Het komt er heel in het kort op neer dat wij allemaal bestaan uit deze vijf elementen en wanneer wij ons energiek, gezond en gelukkig voelen dan is er een natuurlijk evenwicht tussen deze elementen.

Door verschillende omstandigheden kunnen wij uit balans raken en dan ontstaat er al gauw een teveel van het ene element en een tekort aan het andere. Denk hierbij o.a. aan drukte, piekeren, stress, ziekte.

Deze behandeling herstelt het evenwicht. Men ervaart lange tijd een gevoel van diep welbevinden. Je voelt je weer in je element komen. Tijdens deze massage maak ik intuïtief gebruik van mijn kennis over de elementen.

Er wordt over de kleding heen gemasseerd. Na een behandeling zul je een gevoel van diepe ontspanning ervaren, waardoor gevoelens van rust, vrede en harmonie een plaats kunnen krijgen.

 

Wanneer kies je voor een polariteit behandeling ?

* In periodes van grote drukte en emotionele stress

* Het moeilijk is om grip op je leven te houden

* Je verloren dreigt te gaan in de omstandigheden

* Het gevoel overheerst vast te zitten aan verplichtingen

* Nek en schouders strak en gespannen zijn

* Er regelmatig hoofdpijn is

* Vaak last hebben van koude voeten, vooral ‘s avonds

* Er problemen zijn met de ontlasting

* Je het moeilijk vindt om helemaal te ontspannen

* Je van een weldadige ontspanningsmassage wilt genieten

 

Een voorbeeld

Wanneer er druk geregeld, gepraat, plannen gemaakt of vergaderd is dan zijn aan het einde van de dag de voeten koud en het hoofd is heel druk. Dit herstelt wel weer, b.v. door een eindje te wandelen. Wanneer deze drukte een langere periode aanhoudt kan het lichaam dit niet meer zelf reguleren. Hierbij zou een polariteitenmassage heel goed ondersteunend kunnen werken.

 

Nog een voorbeeld

Je bent leidinggevende, je staat aan het hoofd van je gezin, je hebt een éénmansbedrijf, anderen zijn van jou afhankelijk...

Altijd opletten, alles in de gaten houden, de aandacht mag niet verslappen.

Op een gegeven moment kún je niet meer anders...

Voldoende ontspanning, wat als tegenhanger kan dienen, is er niet meer. Het begin van een burn-out ligt op de loer.

In al deze gevallen werkt polariteitenmassage zeer effectief.

 

Hoe wordt er gewerkt ?

Je wordt verzocht om makkelijke, ruime kleding te dragen omdat er niet op de huid, maar over de kleding heen wordt gewerkt.

Voordat je op de behandelbank plaatsneemt, bespreken we de aard van de klacht en wordt de gang van zaken tijdens de massage uitgelegd. Tijdens de behandeling werk ik zoveel mogelijk in de stilte, of naar keuze, met wat muziek op de achtergrond.

 

Hoe lang duurt een behandeling ?

De behandeling kan variëren van drie kwartier tot een uur.

 

Hoe vaak is een behandeling nodig ?

Dit hangt geheel van de aard van de klachten af, echter al na één behandeling is er een verandering merkbaar.

Klachten ontstaan vaak gedurende een langere periode. We kunnen dan ook niet verwachten dat alle klachten verdwijnen na de eerste behandeling. Deze massage werkt vaak nog lang door; een volgende afspraak wordt daarom met minimaal twee weken tussenpauze gemaakt. In de tussenliggende periode zou je heel goed voor een reflexzônemassage kunnen kiezen.

Om zoveel mogelijk profijt van de behandeling te hebben doe je er goed aan om het de rest van de dag rustig aan te doen.

 

*Houdt daar rekening mee als je de afspraak maakt!

*Uitsluitend op afspraak : 079 341 16 50

*Klik hier voor de tarieven