Tijdens de zwangerschap kunnen er allerlei klachten optreden die heel goed met voetreflexzonetherapie zijn te behandelen. Denk daarbij o.a. aan:

  • aanhoudende misselijkheid
  • beginnende hypertensie
  • verkoudheidsklachten
  • spataderen en hemorroïden
  • vasthouden van vocht in de enkels
  • rug-, heup-, lies-, bekkenklachten
  • diabetes die in de zwangerschap optreedt

De therapie kan ook worden toegepast als de vliezen al zijn gebroken, om de bevalling goed op gang te helpen.

Bij een postnatale depressie kan de voetreflexzonetherapie zeer waardevol zijn.

Regelmatig je voeten laten masseren, ook na de bevalling, kan een goede hulp blijken te zijn bij het voorkomen van b.v. borstontsteking. Je weerstand wordt verhoogd waardoor je minder snel vatbaar bent en je zal je weer vitaal voelen. Zeker in deze periode met grote schommelingen van de hormonen is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Voetreflex tijdens de zwangerschap

Voetreflexzonemassage tijdens de zwangerschap is vooral zo fijn omdat het non-toxisch is. Vooral gericht op ontspanning en doorstroming. 
Het is een holistische benadering van de mens.

Ik adviseer je om dit ook te bespreken met je verloskundige.
Indien gewenst neem ik zelf contact op om één en ander goed te laten verlopen.

De zwangerschap, bevalling en de tijd erna zijn grote gebeurtenissen in een mensenleven. Het is fijn om in deze periode gericht te zijn op gezondheid en welbevinden. De voetreflexzonemassage kan daar een rol in spelen.

Kortere behandelingen zijn mogelijk en het tarief wordt dan in overleg bepaald.

Zie ook de pagina over de voetreflexzonetherapie.

Baby massage

Baby’s vinden het over het algemeen heerlijk om gemasseerd te worden! Bij darmkrampjes b.v. is dit een goede hulp. Ook het doorbreken van de tandjes zal minder onplezierig worden met voetmassage.

Tijdens de behandeling ligt je baby bij jou op schoot. Alleen dit heeft al invloed op je baby. Ik zal je daarnaast de grepen leren van het masseren tegen darmkrampjes en het doorbreken van tandjes, zodat je het zelf bij je kindje kan toepassen.

Vergoedingen

Afhankelijk van welke verzekering en polis je hebt, wordt ook deze behandeling veelal vergoed door de zorgverzekering. Lees er je polis op na.

Behandeling uitsluitend op afspraak: 06 434 277 94